Everest 2009 6/6

Bliži se odluka. Postaje suludo. Po ovakvom vremenu ne idem ni na Rudnik, a kamoli na Everest.
Bliži se odluka. Postaje suludo. Po ovakvom vremenu ne idem ni na Rudnik, a kamoli na Everest. Noćas je tako vetar duvao da se šerpa cele noći molio bogu i mrmljao budističke molitve. Na jakom vetru šator je varničio. Srećom da ga je juče do pola zatrpao snegom, jer bi nas vetar odneo, kao list sa grane.
Vraćamo se. Vrh se peo od 18 - 24. maja a ovo je 28. "Voz je otišao iz stanice" Bio je u stanici 7 dana". Dok su drugi peli mi smo mlatili po Taši Zongu, nekom selu u podnožju, jer je Vođa rekao da je to za nas najbolje. Ni jedna ekipa od 400 planinara to nije uradila. Možda su svi oni glupi i tih 150 koji su u ovoj sezoni sa severa popeli Everest - oko 50 šerpasa, 50 kineza i oko 50 planinara.
Vraćamo se; kao pokisli. Vrh se peo od 18 - 24. maja a ovo je 28. "Voz je otišao iz stanice" Bio je u stanici 7 dana". Dok su drugi peli mi smo mlatili po Taši Zongu, nekom selu u podnožju, jer je Vođa rekao da je to za nas najbolje. Ni jedna ekipa od 400 planinara to nije uradila. Možda su svi oni glupi i tih 150 koji su u ovoj sezoni sa severa popeli Everest - oko 50 šerpasa, 50 kineza i oko 50 planinara.
Kada smo sišli u ABC više nikoga nije bilo. Samo smo mi ostali sami u toj planini. Prazan logor.
Kada smo sišli u ABC više nikoga nije bilo. Samo smo mi ostali sami u toj planini. Prazan logor. Molitvene zastave i garbage.
Everest je i dalje u oblacima. Sezona penjanja je odavno prošla. Sonam mi je blagovremeno rekao da treba da idemo na vrh, ali odluka vođe je bila da siđemo u BC.  Četri puta sam išao u CI na aklimatizaciju, a on je mislio da smo išli tri puta.
Everest je i dalje u oblacima. Sezona penjanja je odavno prošla. Sonam mi je blagovremeno rekao da treba da idemo na vrh, ali odluka vođe je bila da siđemo u BC. Četri puta sam išao u CI na aklimatizaciju, a on je mislio da smo išli tri puta.
Ovako izgleda čovek - Ja - kad siđe sa Everesta, a još ga nije ni popeo. Bilo je i gorih od mene.
Ovako izgleda čovek - Ja - kad siđe sa Everesta, a još ga nije ni popeo. Bilo je i gorih od mene. Sa ranama na licu.
Zbogom Evereste. I sada te sanjam svakoga dana. Bio si tako blizu a nedostižan.
Zbogom Evereste. I sada te sanjam svakoga dana. Bio si tako blizu a nedostižan.
Share this: