Everest 2010 – Kathmandu

Hristos voskrese
Dva dana pokušavam da pošaljem obični mejl. Ovde je to teško – restrikcije na 4-5 sati, onda je mreža preopterećena pa nema konekciju… Upornost pobedjuje.
Možda ne verujete da sam ovde u poslu od jutra do mraka. Danas sastanak sa Isvarijem u 10h, pa u 13h. Odluka je konačna. Ujutru polazimo.
U 10h se ne zna da li idemo za dan ili dva, a u 13h – Možete li da se spakujete do 16h. Uspeo sam da spakujem svu opremu za bazu, za naredna skoro dva meseca. Svoje stvari cu videti kroz 7-8 dana, kada stignem u Bazu. Ne sme se nista zaboraviti. Na Tibetu nema supermarketa, robnih kuća. To je pustinja na 4000-4500m. Iskustvo dolazi do izrazaja.
Ekipa je na okupu.
Juče sam na aerodromu dočekao crnogorce, a sa njima je bio i Jaćimović sa grupom za trek na Kalapatar. Pozeleo mi je na Vaskrs da ovoga puta uspem, kad već sa njim to nisam uspeo. Hvala na dobrim željama.
Družio sam se i sa svojim šerpasima. Skoro ih sve poznajem. I oni imaju mnogo posla ovih dana; treba sve pripremiti za dva meseca.
Trudiću se i dalje da se javljam, ali kada je to iz Kathmandua teško, mogu da predpostavim kako ce do tek dalje biti. Google je nešto zaoštrio sa kinezima.
Ako ne uspevam da se javljam mejlovima, javljaću se SMS porukama, pa ih koristite kao vesti.

Mnogo vas sve pozdravljam,
Čele

Budda
Budda
Kathmandu

Share this: