Everest BC

24.04.2010.
Dragi naši, dame i gospodo, kako ste?
Mi smo dobro
I danas smo proveli dan u Baznom Kampu.
Planirali smo da sutra, u ponedeljak krenemo opet gore i završimo aklimatizaciju; kad oko podne, odjednom eto ih svi nasi šerpasi; kazu sišli su na četri dana odmora, spremili su komplet C1, podigli boce sa kiseonikom, šatore… dosao je i šef – sirdar Bola. Kazu sišli su i kineski šerpasi; postavili su uzad do 7900m. Uec danima duva jak vetar.
What is to be done.
Bola kaže da nije problem da idemo sutra, ali nam preporučuje da sačekamo jedan dan – dogovorićemo se večeras. Ja ću sačekati jedan dan, malo kašljucam, ispirao sam veš na glečerskom potoku, metar nize od leda, malo me i vetar produvao; sada se više utopljavam.
Everest je u oblacima.
We have still lots of time.
Ništa se drugo posebno ne dešava. Čitamo komentare sajta na mobilnom telefonu, ali to jako sporo ide, kao i pisanje ovoga.
Što se tiče tog dečka od 13 god. koji je krenuo na Everest, to ovde niko ne pominje, niti smo ga videli; to je neodgovorno; taj otac ne zna nista o visinskoj bolesti, da su deca vrlo osetljiva. Najmladji na Everestu je bio decko 16 god. iz Pengbocea, prvog sela ispod Everesta. Hoće li ludaci početi da iznose bebe na Everest? Niko ne može da upropasti dete kao roditelj.
Mnogo vas sve volimo i pozdravljamo!
Cele, Bleka, Slagi, Djoko
Tashi delej

Share this: