Kanchenjunga 2011 – Kathmandu III

4. April 2011
Administracija.
Idemo u sredu ujutru. Spakovao sam se i mogu za pola sata da krenem.
Išao sam na sastanak u agenciju. Ostavio sam pasoš i avionsku kartu u sefu agencije.Onda sam motorom išao u predstavništvo Thuraya da kupim rezervnu bateriju.Snimao sam grad i saobraćajnu gužvu. Kathmandu je stalno u pokretu. Baterija je 220 dolara – nije baš malo, a nije mi neophodna – to je samo rezervna. (kiselo groždje)
Lepo sam se provozao motorom do Pathana.

Popodne sam uzeo riksu i otisao do Bodna stupe – tako je lepše nego taksijem – lepo vidiš grad, ali ulice su sa bezbrojnim rupama pa sam se istruckao. Na uzbrdicama smo obojica gurali riksu. Malo smo se vozili, a malo je gurali.
Bodna stupa je najveća budistička stupa na Svetu, sa onim krupnim Svevidećim očima na vrhu, koje vas uvek gledaju. Energetsko mesto.

Predveče sam u samousluzi sreo Jurija i Lauru iz Meksika sa kojima sam popeo Manaslu. Naravno oduševljenje, ljubljenje. Ljudi postaju bliski posle zajedničkog izlaganja opasnosti i posle snažnih doživljaja koje zajedno prožive. Sa njima se evo već nekoliko godina vidjam svake godine. Prošle godine smo peli Everest sa Severa. Oni sada idu na Shishapagma.
Sretnem i po nekoliko šerpasa dnevno.
Svi čekaju u Kathmanduu da krenu.
Tibet će biti otvoren 11. IV. Shvatam njihovu nervozu. Jednom sam i ja čekao da 10 dana da krenem.

Odmaram. Skupljam snagu. Trebaće je mnogo.

Mnogo vas pozdravljam

Čele

Share this:

One thought on “Kanchenjunga 2011 – Kathmandu III

Comments are closed.