Kanchenjunga 2011 – Kathmandu IV

5. April 2010.
Jutros sam išao na Darbar skver, najstariji deo Kathmandua. Tu je kuća boginje Kumari u kojoj ona živi. (To je ono što biraju devojčicu sa 2-3 god. da bude inkarnacija boginje do prve menarhe)
Tu su najstarije gradjevine iz 13.v. – Shiva temple, koji i sada funkcionise. Kathmandu Ganesh – kuća sa dva spratna krova i radnjama u prizemlju koje, naravno rade, verovatno ništa drugacije kao i pre 7 vekova.Tu je Kraljeva palata (svrgli su ga i sada živi u nekoj kući na periferiji grada)
Kumari restoran, koji je šezdesetih godina bio mesto okupljanja hipika. I sada tu vidim po neku sedu ozbiljnu zapadnjačku glavu kako tu nostalgično šeta verovatno sećajući se davnih dana; neke ozbiljne gospodje u hipi haljinama (tu ih niko iz firme ne vidi)

Onda u 10h sastanak kod Isvarija.
Polećemo sutra u 12h za Bhadrapur. Doći će po mene u hotel u 10h 30. (Srećno bilo)
Uzeo sam novu masku i regulator; probao kako radi (super je) Lakše je ovde da odaberem iz magacina i da ponesem tašno šta mi odgovara.
Video sam i nove radio stanice. To će poneti šerpasi.

Popodne sam dataljno pakovao ranac, torbu za trek, torbu za Bazni kamp i torbu za uspon. Treba sve tačno razvrstati i za svaku stvar koju uzmeš u ruke razmotriš gde će ti trebati. Svaka sitnica je bitna. Ako zaboravisš, recimo kašiku i to je problem.

Priprema poslednjih sitnica; voda za put… krećemo… Pa videćemo… Nije baš laka planina.

Mnogo vas pozdravljam

Čele

Share this: