Karakorum 2012 – Skardu 2. dan

Kanjon reke Hindu
Kanjon reke Hindu

Jutros sam sa Tunch Fidikom Fabrice Imparato (francuska) išao u varoš u manji šoping. Za boravak od mesec i po dana u planini treba svasta poneti: šibice, super lepak, malo kanapa, termo prostirka za šator i jos po neki delić opreme…
Grad je interesantan bar za nas zapadnjake. Mi više nemamo takav down town sa zanatskim radnjama, bakalnicama, dućanima. Onako usput sam popravio torbicu za 50-ak din. Pravi Orjent; magaze pune robe; puno dokonog naroda koji nesto gleda i odmah se okuplja gde se nešto dešava. Roba je većinom zanatske izrade, divni tepisi, kućni predmeti… Malo ne neke „moderne“ robe, a i to što od industrijskih proizvoda ima tehnološki je iz prošlih vremena; šamotni rešoi sa cekas zicom…U toj guzvi mi se na momenat učinilo da ću možda još i Marka Pola sresti. Toliko je taj svet i dalje u svom vremenu, svom ambijentu i mislim da ga mnogo i ne zanima šta se tamo negde, daleko na drugom mestu dešava. Srdačni su i spremni da da vam za svaku sitnicu pomognu. Naravno puno je prašine buke i guzve.

Mnogo vas pozdravljam

Čele

Share this:

2 thoughts on “Karakorum 2012 – Skardu 2. dan

  1. Koliko vidim sa vaše i sa fotografija koje sam našao na Google Earth, grad Skardu i okolinu su veoma zanimljivo i živopisno mesto. Takođe i vaš opis puta mi umnogome pomaže da ove fotografije „ožive“.

    Veliki pozdrav od mene i planinara PD „Žeželj“!

    Raša

Comments are closed.